• Ταυτοποίηση με μικροβιακό αποτύπωμα

    Ταυτοποίηση με μικροβιακό αποτύπωμαΝέες προοπτικές δίνει στην εγκληματολογική έρευνα μια νέα τεχνική, όπου το DNA των μικροβίων που ζουν στο ανθρώπινο σώμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ταυτοποιηθεί ένας άνθρωπος! Η νέα τεχνική (που βρίσκεται υπό τελειοποίηση) αναλύει το συνολικό γενετικό υλικό των μικροβίων που «συζούν» με τους ανθρώπους και όχι το #DNA των ίδιων των ανθρώπων. Ουσιαστικά, είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη δείχνει ότι είναι εφικτό να γίνει ταυτοποίηση κάποιου ανθρώπου, από το μικροβιακό «αποτύπωμα» του!

    Τα παραδοσιακά δακτυλικά #αποτυπώματα φαντάζουν όλο και πιο πιο ξεπερασμένα, καθώς οι επιστήμονες ανακαλύπτουν συνεχώς νέους τρόπους βιολογικής ταυτοποίησης ενός ανθρώπου. Ερευνητές στις #ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι χάρη σε ένα νέο αλγόριθμο υπολογιστή, μπορούν να «διαβάσουν» με αρκετή ακρίβεια τη μοναδική μικροβιακή «υπογραφή» κάθε ανθρώπου.

    Η νέα τεχνική βασίζεται στο γεγονός ότι κάθε άνθρωπος φέρει πάνω και μέσα στο σώμα του ένα πλούσιο αλλά μοναδικό μικροβίωμα, δηλαδή ένα «οικοσύστημα» βακτηριακών κοινοτήτων.

http://www.connection.gr/components/com_mikro/images/up/s1/
http://www.connection.gr/inner.php/mikro/

η γνώμη σας

Πόσο συχνά αγοράζεις online;
Πατήστε σε μία επιλογή για να ψηφίσετε.

connection στο facebook