• Έρχεται... ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ στην κινητή τηλεφωνία

  Έρχεται ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ στην κινητή τηλεφωνία«Μαύρη λίστα» με τους κακοπληρωτές της κινητής τηλεφωνίας σχεδιάζει η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας. Θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα του Τειρεσία των τραπεζών, όπου καταχωρούνται οι κακοπληρωτές και οι οφειλέτες. Με τον τρόπο αυτό η κάθε εταιρεία θα γνωρίζει εάν ο καταναλωτής που ζητάει να αλλάξει εταιρεία έχει αφήσει απλήρωτους και ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς στον προηγούμενο πάροχο.

  Ο #Τειρεσίας για την κινητή #τηλεφωνία θα αφορά τόσο τους ιδιώτες πελάτες, όσο και τις επιχειρήσεις. Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
 • Κλιμακωτή φορολόγηση για τις στοιχηματικές εταιρείες

  Κλιμακωτή φορολόγηση για τις στοιχηματικές εταιρείεςΚλιμακωτά θα φορολογηθούν οι στοιχηματικές εταιρείες, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών. Με τη νέα ρύθμιση που θα προωθηθεί, ο #φόρος θα επιβάλλεται με μία φορολογική κλίμακα της οποίας ο ανώτερος συντελεστής θα είναι 35 τοις εκατό. Η φορολόγηση θα αφορά τα έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια, αφού πρώτα αφαιρεθούν τα κέρδη που έχουν αποδοθεί στους παίκτες. Το ποσό που θα απομένει, είναι αυτό το οποίο και θα φορολογείται.

  Η ρύθμιση αυτή κρίνεται ως ευνοϊκή για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδικτυακό #στοίχημα.
 • Δεν θα επιβληθεί φόρος στο internet

  Δεν θα επιβληθεί φόρος στο internetΣε διευκρινίσεις για τη συμφωνία στο πλαίσιο του #Eurogroup της Δευτέρας προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Ο κ.Σταθάκης αναφέρθηκε στους έμμεσους #φόρους που θα επιβληθούν και έκανε γνωστό ότι θα εξαιρεθεί το πετρέλαιο κίνησης, ενώ ΔΕΝ θα υπάρξει φόρος στις συνδέσεις #internet.

 • Υπουργείο πραγματικότητας θα κάνουμε;

  Υπουργείο πραγματικότητας θα κάνουμε;Αρκετά κοσκινίσαμε, καιρός να ζυμώσουμε λέει ο σοφός λαός! Εκλογές λοιπόν κάναμε, κυβέρνηση αλλάξαμε (λέμε τώρα), πάμε λοιπόν μήπως και προλάβουμε με τα πόδια, το τραίνο που έχει φύγει μήνες τώρα. Οι εξελίξεις είναι non stop και εμείς έχουμε αφήσει, όπως οι μωρές παρθένες, το μέλλον να μας ξεπεράσει. Αν κάποιος ήθελε να ξεχωρίσει κάτι θετικό από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, μία και μόνη σοβαρή αλλαγή που μπορεί να έγινε, θα λέγαμε ότι είναι η θέση του υφυπουργού #ΕΣΠΑ.

  Δεν πρόκειται παρά μία ακόμη απόδειξη ότι οι υπουργοί των εκάστοτε κυβερνήσεων, έχουν ο καθένας τη δική του ατζέντα και είναι δύσκολο να κινηθούν προς μία κοινή κατεύθυνση. Γι’αυτό ίσως, είναι χρήσιμη μία θέση υπουργού για να τους θυμίζει τη δουλειά που πρέπει να κάνουν για τη χώρα...

  Τα χρήματα του ΕΣΠΑ ήταν τα μόνα σίγουρα χρήματα που θα μπορούσαμε να εισπράξουμε για να λειτουργήσει κάπως η #αγορά, αλλά βλέπετε αυτό δεν ήταν στις «προτεραιότητες» των υπουργών του προηγούμενου επταμήνου. Τι κι αν κάποιες #επιχειρήσεις είχαν κάνει προσλήψεις, παραγγελίες, σχέδια και ετοιμασίες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους;

 • Αποχαιρέτα το Paypal, Amazon και eBay που ήξερες...

  Αποχαιρέτα το Paypal, Amazon και eBay που ήξερεςΠροβληματικές παραμένουν σε μεγάλο βαθμό οι ηλεκτρονικές συναλλαγές των Ελλήνων καταναλωτών που χρησιμοποιούν «πλαστικό χρήμα» με το εξωτερικό, παρά τη μερική άρση των περιορισμών που προβλέπονται στην τελευταία ΠΝΠ. Αν και για τις #συναλλαγές με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες καθορίστηκε, για το πρώτο αυτό διάστημα, ημερήσιο όριο από 300.000 ευρώ για κάθε μια από τις συστημικές #τράπεζες, τα εμπόδια παραμένουν, καθώς το όριο εύκολα προσεγγίζεται.

  Το μεγαλύτερο εμπόδιο όμως είναι ότι πολλές πλατφόρμες και εταιρείες του εξωτερικού συνεχίζουν, με απόφασή τους και μετά την επιβολή των Capital Controls στην #Ελλάδα, να μην δέχονται Ελληνικές κάρτες.

  Στην πράξη γνωστές ξένες διαδικτυακές πλατφόρμες και εμπορικές εταιρείες, όπως η #Amazon, η #Apple, η #Google και το #eBay, δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν δεκτές κάρτες που έχουν εκδοθεί στη χώρα μας. Ενώ οι υπηρεσίες της #Paypal, δεν είναι πλέον δυνατές στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις, χρήστες αναφέρουν ότι έχουν πετύχει να πραγματοποιήσουν #αγορές στο εξωτερικό με πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, πιο συχνά μέσω Ασιατικών sites!

  Ανεξαρτήτως της μικρής αύξησης των ορίων που ανακοινώθηκε, σε πολλές περιπτώσεις οι εταιρείες αυτές θα διατηρήσουν την πολιτική αυτή, το πιθανότερο έως ότου κρίνουν ότι έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η επιστροφή των καταναλωτικών συνηθειών σε πρακτικές περασμένων δεκαετιών αναμένεται να κρατήσει για αρκετό ακόμη διάστημα.

http://www.connection.gr/components/com_mikro/images/up/s1/
http://www.connection.gr/inner.php/mikro/
1

η γνώμη σας

Πόσο συχνά αγοράζεις online;
Πατήστε σε μία επιλογή για να ψηφίσετε.

connection στο facebook