Η Cosmote TV έδειξε τον δρόμο

Η Cosmote TV αποφάσισε λόγω των μέτρων του υπουργείου Υγείας να μεταδώσει τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γουλβς μέσω και του διαδικτύου, ελεύθερα και δωρεάν. Ήταν ένα εγχείρημα που δεν είχε επαναληφθεί στην ιστορία των Ευρωπαϊκών κυπέλλων ποδοσφαίρου για τις Ελληνικές ομάδες.

Μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων μέσω διαδικτύου


Youtube streaming

Η απόφαση της Cosmote πάρθηκε, προκειμένου να αποφευχθούν οι συναθροίσεις σε καταστήματα (για την παρακολούθηση του αγώνα) μετά την έξαρση του κορωνοϊού.

Η ποιότητα της streaming μετάδοσης ήταν Standard αντί για High Definition. Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στη μετάδοση και να εξυπηρετηθούν ομαλά περισσότεροι online τηλεθεατές. Ενώ η διαδικτυακή εικόνα δεν «κόλλησε» ποτέ και χρονικά η μετάδοση ήταν ελάχιστα πίσω από τη τηλεοπτική.

Την ώρα που ολοκληρωνόταν η μετάδοση του Pre Game (που ήταν κι αυτό διαδικτυακό) 50.000 άνθρωποι το παρακολουθούσαν και μετακινήθηκαν στη live μετάδοση του αγώνα.

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί…

Περίπου 100 χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν το παιχνίδι την ώρα που γινόταν η σέντρα, ενώ ο αριθμός αυξανόταν κατά τη διάρκεια. Στα πρώτα δέκα λεπτά ξεπέρασε μάλιστα τις 200 χιλιάδες ταυτόχρονες θεάσεις, αριθμός που αυξήθηκε στις 270 χιλιάδες. Κατά τη διάρκεια του αγώνα πάνω από 250 χιλιάδες χρήστες έβλεπαν ταυτόχρονα τον αγώνα χωρίς μάλιστα προβλήματα.


Διαδικτυακές μεταδόσεις

Με το PAOK TV να έχει μπει στο τηλεοπτικό παιχνίδι από τη φετινή σεζόν και τις σκέψεις για «Λίγκα TV» από τις ομάδες της Super League ίσως ζήσαμε το ξεκίνημα μίας νέας εποχής. Μίας εποχής που θα φέρει πλήθος ποδοσφαιρικών και όχι μόνο αναμετρήσεων διαδικτυακά, στις οθόνες των υπολογιστών, των tablet και των κινητών τηλεφώνων.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει το μέλλον. Αλλά η ενέργεια της Cosmote TV ενδέχεται να αποτελέσει το ξεκίνημα των διαδικτυακών προνομίων των τηλεθεατών.


COSMOTE TV Youtube ChannelΠηγή