Έρχονται τα Dynamic Emails στο Gmail


Μια νέα και πολύ χρήσιμη λειτουργία θα είναι σύντομα διαθέσιμη για όλους τους χρήστες του Gmail. Πρόκειται για τα «Dynamic Emails», μέσω των οποίων οι χρήστες θα μπορούν πλέον να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο ενός μηνύματος. Χωρίς να είναι απαραίτητο να εγκαταλείπουν το περιβάλλον του inbox τους.

Η νέα λειτουργία του Gmail θα είναι διαθέσιμη για όλους τους browsers, χωρίς προβλήματα


Τι είναι τα Dynamic Emails

Μέσω της νέας αυτής λειτουργίας, θα είναι εφικτό οι χρήστες να αλληλεπιδρούν δια της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Να συμπληρώνουν φόρμες, να κάνουν κρατήσεις, να απαντούν σε προσκλήσεις για εκδηλώσεις, να απαντούν σε σχόλια και πολλά άλλα. Όλα αυτά, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείπουν το inbox του Gmail.

Σκοπός είναι να βοηθηθούν οι χρήστες του Gmail να εξοικονομήσουν χρόνο

Το σκεπτικό της Google είναι όλα να γίνονται πιο γρήγορα με τα λιγότερα δυνατά κλικ. Έτσι, ο χρήστης δεν θα είναι αναγκασμένος να ανοίγει διάφορες άλλες εφαρμογές – υπηρεσίες, προκειμένου να ολοκληρώσει κάποια εργασία.

Ιδιαίτερα χρήσιμα θα είναι τα «Dynamic Emails» για όσους χρησιμοποιούν την πλατφόρμα των Google Docs. Αφού πλέον θα προσφέρουν διασύνδεση με το γνώριμο περιβάλλον της κεντρικής σελίδας του Gmail.


Προδιαγραφές

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα θα πρέπει να έχουν τον κατάλληλο κώδικα, ώστε να μπορεί να γίνεται χρήση όλων των δυνατοτήτων των «Dynamic Emails». Για τον λόγο αυτό η Google υπόσχεται πλήρη συμβατότητα με όλα τα προγράμματα.

Έως τώρα λειτουργούσαν σε δοκιμαστική μορφή. Θα είναι όμως εξ’ ορισμού διαθέσιμα από 2 Ιουλίου 2019 προς όλους

Σε περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρουν τα «Dynamic Emails», θα μπορεί να απενεργοποιήσει τη λειτουργία αυτή. Μέσα από τη κεντρική σελίδα των ρυθμίσεων του Gmail.

Τέλος, η Google έχει ανακοινώσει πως η νέα αυτή δυνατότητα του Gmail θα είναι σύντομα διαθέσιμη και για κινητά τηλέφωνα.