Με απίθανο κόλπο βρήκε δουλειά

Mε μόλις 6 δολάρια, ο Alec Brownstein, κατάφερε να βρει μια καλοπληρωμένη και ζηλευτή δουλειά. Επιστρατεύοντας τη σύγχρονη τεχνολογία και συγκεκριμένα τις διαφημίσεις της Google, στην αναζήτηση θέσης εργασίας.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, ίσως και αστείο. Αλλά αυτό που έκανε ο Alec μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι και ως αντισυμβατική εφευρετικότητα. Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς έκανε…


Google διαφημίσεις

Ο Alec Brownstein έτρεξε μια διαφημιστική καμπάνια στο Google Adwords, για τα ονόματα 6 επιλεγμένων διευθυντών διαφημιστικών εταιρειών. Του Gerry Graf, του David Droga, του Tony Granger, του Ian Reichenthal και του Scott Vitrone.

Συγκεκριμένα πλήρωσε την Google ώστε να εμφανίζει τη δική του διαφήμιση, κάθε φορά που κάποιος από τους διευθυντές θα αναζητούσε στη μηχανή αναζήτησης το όνομα του!

Ένας από τα «θύματα» του ήταν και ο Ian Reichenthal. Ο οποίος μόλις πληκτρολόγησε «Ian Reichenthal» στο Google Search, έπεσε πάνω στη διαφήμιση του Alec, η οποία έγραφε:

Hey Ian Reichenthal – Googling yourself is a lot of fun. Hiring me is fun, too

Δηλαδή: Γεια σου Ian Reichenthal – Το να ψάχνεις τον εαυτό σου στην Google είναι πολύ διασκεδαστικό. Το να με προσλάβεις είναι επίσης διασκεδαστικό.

Όπως δήλωσε ο Brownstein, πόνταρε στη ματαιοδοξία τους. Υποθέτοντας πως όλοι αυτοί οι πετυχημένοι επαγγελματίες θα ψάχνουν συχνά τι λέγεται και γράφεται γι’ αυτούς στο διαδίκτυο. Κι έτσι ήταν εκεί για να τους ανακατευθύνει στη διαφήμισή του!


Η πρόσληψη – επιβράβευση

Άμεσα ο Ian Reichenthal έδωσε την ευκαιρία στον Alec να περάσει από συνέντευξη. Με αποτέλεσμα να τον προσλάβει τελικά στη διαφημιστική εταιρεία.

Ο Brownstein με το κόλπο του έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη το αστέρι του διαφημιστικού χώρου. Φυσικά δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Καθώς πλέον έχει πολλά και ενδιαφέροντα να επιδείξει (συγγραφέας, σκηνοθέτης κ.α.).

Σήμερα Alec Brownstein είναι Γενικός Διευθυντής Δημιουργικού στην πολυεθνική εταιρεία «Dollar Shave Club». Μιας startup εταιρείας που υπό τις οδηγίες του αναδείχθηκε σε μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη μάρκα.