Οδηγοί «θύματα» των Google Maps


Η τεχνολογία είναι αυτή που ορίζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται από το παρακάτω περιστατικό που σχετίζεται με την εφαρμογή «Google Maps», θα πρέπει να χρησιμοποιούμε και την προσωπική μας κρίση…

Ταλαιπωρία για περίπου 100 οδηγούς, στο Denver των Ηνωμένων Πολιτειών


Οδηγοί «θύματα»

Πριν λίγο καιρό, λόγω ενός τροχαίου σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Denver, η εφαρμογή «Google Maps» έδινε στους οδηγούς μία γρήγορη παράκαμψη, για να αποφύγουν τη συμφόρηση.

Όσοι εμπιστεύτηκαν την εφαρμογή, ατύχησαν. Καθώς οι οδηγίες κατηύθυναν τους οδηγούς σε ένα χωματόδρομο. Τον οποίο όμως οι πρόσφατες βροχές είχαν μετατρέψει σε έναν απέραντο βάλτο λάσπης. Με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κολλήσουν ομαδικά στη λάσπη.

Η Connie Monsees βρισκόταν καθ’οδόν για να πάρει τον σύζυγό της από το αεροδρόμιο. Όταν βρέθηκε μπροστά στο χάος…

«Σκέφτηκα μήπως υπήρχε κάποια παράκαμψη. Το έβαλα στο Google Maps κι όντως μου έδωσε μία παράκαμψη στο μισό της ώρας. Αρχικά ήταν 43 λεπτά η κίνηση και το έδινε 23.

Βγήκα από την έξοδο και οδήγησα εκεί που μου υποδείκνυε. Υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα που πήγαιναν προς τον χωματόδρομο. Οπότε σκέφτηκα, μάλλον καλά πάμε. Αλλά δεν ήταν έτσι…».

Η Monsees ήταν τυχερή. Καθώς η τετρακίνηση στο αυτοκίνητο της, την βοήθησε να ξεκολλήσει γρήγορα. Μάλιστα μετέφερε και δύο ανθρώπους στο αεροδρόμιο, για να μη χάσουν τις πτήσεις τους.


Η ανακοίνωση της Google

Σχετικά με το παραπάνω περιστατικό, η Google εξέδωσε ανακοίνωση:

«Όταν καθορίζουμε τις διαδρομές, υπολογίζουμε πολλές παραμέτρους, όπως το μέγεθος του δρόμου και την αμεσότητα της διαδρομής.

Ενώ πάντα εργαζόμαστε για να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές κατευθύνσεις. Ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα λόγω απρόβλεπτων συνθηκών, όπως ο καιρός.

Καλούμε τους οδηγούς να ακολουθούν τους τοπικούς κανόνες. Να παραμένουν σε επιφυλακή και να χρησιμοποιούν το προσωπικό κριτήριο όταν οδηγούν».