ΟΠΑΠ – Κι αν σου κάτσει;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα εισπράξετε τα κέρδη, «εάν σου κάτσει» ένα από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ; Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες απαντήσεις και οδηγίες, σε περίπτωση που σας χαμογελάσει η τύχη…

Πως θα εισπράξετε τα κέρδη σας από τον ΟΠΑΠ


Ο τρόπος καταβολής των κερδών διαφέρει ανάλογα με το ποσό:

  • Για μικτά κέρδη προ φόρων έως 200 ευρώ, ο νικητής παίρνει τα κέρδη του από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.
  • Εάν τα μικτά κέρδη προ φόρων είναι από 201 έως 1.500 ευρώ, ο νικητής μπορεί να επιλέξει είτε να πάρει τα χρήματα από πρακτορείο του ΟΠΑΠ ή μέσω τράπεζας. Στη δεύτερη περίπτωση απαιτείται ταυτοποίηση του νικητή και έκδοση αίτησης πληρωμής.
  • Για μικτά κέρδη προ φόρων άνω των 1.500 ευρώ, η καταβολή των χρημάτων γίνεται αποκλειστικά μέσω τράπεζας.
  • Για μικτά κέρδη προ φόρων έως 100.000 ευρώ, η αίτηση πληρωμής προς την τράπεζα μπορεί να εκδοθεί στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ή στα γραφεία της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 8:30 π.μ. έως 14:00.
  • Τέλος, για μικτά κέρδη προ φόρων άνω των 100.000 ευρώ, η έκδοση της αίτησης πληρωμής γίνεται μόνο στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΠ στην Αθήνα (Λεωφόρος Αθηνών 112 – Τηλ: 210.5798800). Μετά από επικοινωνία με την εταιρεία.


Πληρωμές κερδών από τον ΟΠΑΠ

Στη περίπτωση ονομαστικής αίτησης πληρωμής, οι ταμίες των συνεργαζόμενων τραπεζών ελέγχουν τα προσωπικά στοιχεία του παίκτη-νικητή, τα οποία έχουν τυπωθεί στην αίτηση πληρωμής για τράπεζα. Ελέγχουν εάν ταιριάζουν με τα προσωπικά στοιχεία του προσώπου που προσέρχεται στην Τράπεζα για να πληρωθεί.

Εάν υπάρχει αναντιστοιχία στοιχείων, η Τράπεζα αρνείται την πληρωμή του παίκτη-πελάτη. Στην περίπτωση αυτή, οι πληρωμές διαχειρίζονται από τα κεντρικά γραφεία της ΟΠΑΠ. Με πίστωση του κέρδους σε αριθμό IBAN του δικαιούχου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του παίκτη (αίτηση πληρωμής λόγω Αναντιστοιχίας στοιχείων).

Σε περίπτωση συνδικαιούχων σε μία ονομαστική αίτηση πληρωμής για τα παιχνίδια ΚΙΝΟ και ΣΤΟΙΧΗΜΑ, θα διαχειρίζονται από τα κεντρικά γραφεία της ΟΠΑΠ. Με πίστωση του κέρδους στους αριθμούς IBAN των συνδικαιούχων. Η αίτηση συνδικαιούχων θα υπογράφεται από τα εξουσιοδοτημένα από την ΟΠΑΠ ΑΕ σημεία πώλησης.

Τα παιχνίδια που υποστηρίζουν ομαδικό παιχνίδι (ΛΟΤΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ κλπ), θα διαχειρίζονται αποκλειστικά βάσει της κανονικής ισχύουσας διαδικασίας. Εφόσον για κάθε συνδικαιούχο θα παράγεται ξεχωριστή ονομαστική αίτηση πληρωμής για τράπεζα.

Tα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις παραπάνω περιπτώσεις (πέραν των συμπληρωμένων αιτήσεων) είναι:

  • ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ
  • ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ Α.Φ.Μ.
  • ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΑΙΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ
  • ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΒΑΝ (1η σελίδα τραπεζικού βιβλιαρίου)


Στο παρακάτω video μπορείτε να βρείτε περισσότερες και αναλυτικές οδηγίες.