Τι μπορεί να επηρεάζει το WiFi σας


Κάποιες φορές ίσως το σήμα του WiFi, στο χώρο σας, να είναι αδύναμο. Με αποτέλεσμα αργούς ρυθμούς και μεγάλη δυσκολία κατά τη πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Εάν το πρόβλημα δεν προέρχεται από τον πάροχο (provider) σας ή από τις ρυθμίσεις του router, τότε διαβάστε παρακάτω…


Κακό ασύρματο δίκτυο

Το WiFi είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε σύνδεση στο Internet σε όλο το σπίτι μας, χωρίς να απλώσουμε καλώδια παντού. Όμως το ασύρματο δίκτυο έχει και αρκετές ευαισθησίες, σε σχέση με άλλες συσκευές και αντικείμενα που βρίσκονται στον χώρο μας.

Μπορεί λοιπόν να υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που επηρεάζουν το ασύρματο δίκτυο (WiFi) του σπιτιού ή του γραφείου μας. Δείτε παρακάτω αντικείμενα που υπάρχουν στο χώρο σας και που ίσως αποδυναμώνουν το σήμα του WiFi σας…


Καθρέφτες

Οι καθρέφτες στον χώρο παίζουν καθοριστικό ρόλο. Το υλικό από το οποίο αποτελούνται και μας επιτρέπει να δούμε την αντανάκλαση μας, αντανακλά επίσης το ασύρματο σήμα του router.

Οι καθρέφτες λοιπόν, λειτουργούν ως ασπίδα, καθιστώντας δύσκολη την ασύρματη σύνδεση των συσκευών μας (κινητά, tablets κλπ) με το router μας.


Μεταλλικές επιφάνειες – Έπιπλα

Όπως είναι γνωστό, το μέταλλο είναι καλός αγωγός, που σημαίνει ότι απορροφά ηλεκτρική ενέργεια. Καθώς το WiFi εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια ή αντικείμενο στο σπίτι μας, θα αποτρέψει και την εξάπλωση τέτοιων κυμάτων.

Εάν θέλετε η σύνδεση σας να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το router μακριά από μεταλλικές συσκευές.


Ηλεκτρικές συσκευές

Γενικά, οι ηλεκτρικές συσκευές που διαθέτουν σωλήνες που μέσα τους κυκλοφορεί νερό δεν είναι «καλοί αγωγοί» για τα ασύρματα δίκτυα. Τέτοιες συσκευές είναι τα ψυγεία, τα πλυντήρια ρούχων και τα κλιματιστικά.

Το νερό μπορεί να διατηρήσει μέρος της ενέργειας από τα ασύρματα κύματα! Το οποίο με τη σειρά του, επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο.


Τοίχος – Τούβλα – Μάρμαρο

Μεταξύ των πιο συνηθισμένων υλικών που μπορεί να επηρεάζουν και να εμποδίζουν μια ασύρματη σύνδεση είναι το τσιμέντο, το τούβλο, το μάρμαρο και ο σοβάς. Για τον λόγο αυτό και στα διώροφα σπίτια συνήθως ο ένας όροφος δεν έχει καλή ασύρματη σύνδεση με το ruter.

Για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, τοποθετήστε το router σε ανοικτό χώρο και αν είναι δυνατόν μακριά από τοίχους. Εναλλακτικά, προμηθευτείτε με ένα WiFi Extender, για τον όροφο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.


Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι περισσότεροι στολίζουν τα σπίτια τους. Τοποθετώντας μεταξύ άλλων και Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στο χώρο τους.

Όμως τα πολύχρωμα αυτά λαμπάκια συμβάλουν επίσης στη κακή ποιότητα της ασύρματης δικτύωσης του χώρου. Αυτό συμβαίνει γιατί παράγουν ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο αλληλεπιδρά αρνητικά με τα ηλεκτρικά κύματα του router.

Η λύση είναι απλή… κρατήσετε το router μακριά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.