Euphoria

Μοιραστείτε το

Μια τηλεοπτική σειρά που κυκλοφόρησε το 2019 στο HBO και κατάφερε να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Τόσο για το εξαιρετικό cast, όσο και για τη σκηνοθεσία της. Καταφέρνοντας να θίξει σοβαρά θέματα που αφορούν τη νεολαία, στη σημερινή εποχή.

Μια ρεαλιστική σειρά που ασχολείται με ζητήματα που άλλες σειρές και ταινίες δεν αγγίζουν καν…


Πλοκή – Υπόθεση

Η υπόθεση αφορά τη ζωή και τις δυσκολίες μιας παρέας εφήβων στην Αμερική, εξετάζοντας την κάθε υπόθεση ξεχωριστά.

Τα γεγονότα της σειράς παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια της έφηβης Rue Bennett. Η οποία μετά από το θάνατο του πατέρα της από καρκίνο, αντιμετωπίζει τον εθισμό στα ναρκωτικά. Μετά από τον εφιάλτη που έζησε η ίδια, προσπαθεί να βάλει τη ζωή της σε τάξη και να ενταχθεί σε κέντρο αποκατάστασης. Ώσπου γνωρίζει τη Jules Vaughn, ένα άτομο με τις δικές του μεγάλες δυσκολίες, καθώς ως transgender αντιμετωπίζει κινδύνους γύρω της.

Η συγκεκριμένη σειρά είναι ανθρωποκεντρική, δίνοντας μεγάλη έμφαση στους χαρακτήρες. Εστιάζει σε παραπάνω από έναν χαρακτήρες, με πολλά από τα επεισόδια να αποκαλύπτουν την προσωπική ιστορία του καθενός. Δίνοντας στον θεατή τη δυνατότητα να εστιάσει στη ζωή του κάθε ρόλου.

Όσο κυλούν τα επεισόδια, βλέπουμε τα γεγονότα να περιπλέκονται μεταξύ τους, ενώ οι βίοι των εφήβων μοιάζουν παράλληλοι. Όλα όμως τα συμβάντα παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια της Rue, γεγονός που τη τοποθετεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο.


Σχολιασμός σειράς

Το «Euphoria» ενώ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα εφηβικό δράμα, δεν πρόκειται όμως για μια τυπική σειρά με στημένες σκηνές. Πρόκειται για μια σειρά πρωτότυπη και ρεαλιστική, που μέσα από μια ωμή σκοπιά, πραγματεύεται σημαντικά κοινωνικά προβλήματα. Όπως τα ναρκωτικά, τη σεξουαλικότητα, τις ψυχικές διαταραχές, την ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση.

Η σειρά χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές και κόλπα με χρήση της κάμερας και του φωτός. Ώστε να προβάλει και να τονίσει την έντονη επιρροή των ναρκωτικών στον άνθρωπο. Ενώ η εικόνα και τα πλάνα είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Τέλος, ο σκηνοθέτης Sam Levinson, έχοντας έρθει και ο ίδιος αντιμέτωπος με την χρήση ναρκωτικών ουσιών, καταφέρνει να βάλει την προσωπική του πινελιά στο χαρακτήρα της Rue Bennett.


Trailer

Δείτε παρακάτω το trailer της τηλεοπτικής σειράς «Euphoria» του HBO, την οποία μπορείτε να βρείτε και μέσα από το Vodafone TV. Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από 8 επεισόδια, διάρκειας 1 ώρας.

Μοιραστείτε το