Ο Απατεώνας του Tinder

Μοιραστείτε το

Το Netflix μέσα από αυτό το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ καταπιάνεται με έναν νεαρό Ισραηλινό, ο οποίος γοητεύοντας ανυποψίαστες γυναίκες, «έκλεβε» καρδιές και λογαριασμούς. Αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες, για την ιστορία αυτού του απατεώνα…

The Tinder Swindler


Πλοκή – Υπόθεση

Ο Simon Leviev γεννήθηκε σε μία πόλη του Ισραήλ, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το Τελ Αβίβ.

Υποδυόμενος έναν πλούσιο μεγιστάνα διαμαντιών, γοήτευε γυναίκες στο διαδίκτυο και αποσπούσε εκατομμύρια δολάρια, από αυτές. «Έκλεβε» τις καρδιές των γυναικών μέσα από την πλατφόρμα γνωριμιών Tinder και εκατομμύρια δολάρια από τους λογαριασμούς τους.

Ο έρωτας σήμερα είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι στον κόσμο του διαδικτυακού φλερτ, όπου ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός…

Ο Simon το 2011 εγκατέλειψε την πατρίδα του προκειμένου να αποφύγει να δικαστεί για εγκλήματα που σχετίζονταν με οικονομικές απάτες. Κατευθύνθηκε στη Φινλανδία, όπου ξεκίνησε να εξαπατά γυναίκες και να τους αποσπά χρήματα.

Μέσω του Tinder, ο Simon γνώρισε τις Cecilie Fjellhoy, Pernilla Sjoholm και Ayleen Charlotte. Τρεις γυναίκες που γοητεύτηκαν από τον τρόπο ζωής και την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Κάπως έτσι ξεκινάει και το πρώτο ραντεβού μαζί του.

Ο Simon φρόντισε να τις εντυπωσιάσει από την αρχή, ακολουθώντας διάφορες μεθόδους χειραγώγησης:

Πρώτο ραντεβού σε εστιατόριο χλιδάτου ξενοδοχείου. Ένα μπουκέτο λουλούδια αξίας τριψήφιου ποσού την επόμενη. Πτήσεις με learjet. Γλυκόλογα, συζητήσεις και υποσχέσεις για ένα κοινό μέλλον. Προσωπικές εξομολογήσεις. Συχνή επικοινωνία…

Τώρα, κάποια θύματα σχεδιάζουν την εκδίκηση τους…

Το 2015, εξέτισε δύο χρόνια στη φυλακή της χώρας, λόγω εξαπάτησης των τριών γυναικών και μετά την αποφυλάκιση του το 2017, επέστρεψε στο Ισραήλ. Πριν προλάβει να συλληφθεί, δραπέτευσε ξανά, κατευθυνόμενος πίσω στην Ευρώπη, όπου ξεκίνησε και πάλι τη δράση του στο Tinder.

Σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ, οι τρεις γυναίκες που έμεναν σε διαφορετικές πόλεις (Λονδίνο, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ, Όσλο) αφηγούνται τις φρικτές ιστορίες που βίωσαν στο πλευρό του υποτιθέμενου μεγιστάνα των διαμαντιών. Ο οποίος κατέληξε να γίνει ο προσωπικός τους εφιάλτης.


Σχολιασμός ντοκιμαντέρ

Από τους παραγωγούς του «Κάτω τα Χέρια από τις Γάτες: Το Κυνήγι του Δολοφόνου» μας έρχεται αυτό το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ (διάρκεια: 1ώ 54λ). Ο τίτλος στα Αγγλικά είναι: «The Tinder Swindler»

Ένα swipe στο Tinder θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή σας. Αυτή η ιστορία είναι το απόλυτο παραμύθι που έγινε εφιάλτης. Ακολουθούμε τις ιστορίες και μαρτυρίες τριών γυναικών, που αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα για εκδίκηση…

Να σημειωθεί πως ο διαβόητος «Απατεώνας του Tinder» που αποπλάνησε και εξαπάτησε νεαρές γυναίκες για τα χρήματα τους, είναι φυγόδικος σε πολλές χώρες.


Trailer

Δείτε παρακάτω το trailer του ντοκιμαντέρ «Ο Απατεώνας του Tinder / The Tinder Swindler». Το οποίο κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου 2022 και μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από το Netflix.

Μοιραστείτε το