Έρχονται τα αερόπλοια

Μοιραστείτε το

Τα αερόπλοια ήταν για αιώνες η αντανάκλαση της εφευρετικότητας και αποτέλεσαν κομμάτι του παρελθόντος. Πλέον υπόσχονται μια μοναδική οικολογικήταξιδιωτική εμπειρία, που θα κοστολογείται όμως ιδιαίτερα ακριβά…

Ένα εναλλακτικό μέσα μεταφοράς, πιο φιλικό προς το περιβάλλον


Ένα οικολογικό ταξιδιωτικό μέσο

Η επιβατική τους χρήση ξεκίνησε στα τέλη του 1920, αλλά έληξε λίγα χρόνια αργότερα, μετά την καταστροφική έκρηξη του Γερμανικού αερόπλοιου «Hindenburg». Ωστόσο τα αερόπλοια συνέχισαν να χρησιμοποιούνται, κυρίως τα τελευταία χρόνια, για διαφημιστικούς σκοπούς και αεροφωτογραφίες.

Μέσω μιας σειράς αναβαθμισμένων χαρακτηριστικών που αξιοποιούν τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα, τα αερόπλοια θα κατορθώσουν πολύ σύντομα να μετατραπούν από ιστορικό απομεινάρι, στο κομψότερο και πιο οικολογικό ταξιδιωτικό μέσο.

Πολύ μεγάλες εταιρείες που εξειδικεύονται στις αερομεταφορές, την τεχνολογία και την κατασκευή αεροσκαφών, στοχεύουν να επαναφέρουν στους ουρανούς τα αερόπλοια. Με πρωτοστάτη την «Hybrid Air Vehicles», στοχεύουν στην άμεση υλοποίηση αυτής της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Καθώς η ανησυχία για την κλιματική αλλαγή και την άνοδο της θερμοκρασίας αυξάνεται, η βιομηχανία αερομεταφορών δέχεται κυβερνητικές πιέσεις και αποκλεισμούς, καθώς ευθύνεται για το 2,5% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Μάλιστα σε ορισμένα μέρη του κόσμου, οι άνθρωποι έχουν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν τα αεροπορικά ταξίδια και να ενθαρρύνονται ώστε να βρουν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.


Airlander 10

Η «Hybrid Air Vehicles» ετοιμάζει το μοντέλo «Airlander 10», τo οποίο θα είναι έτοιμo προς επιβατική χρήση έως το 2026. Η εταιρεία υπόσχεται μέχρι το 2030 να εξοπλίσει αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρικές μηχανές τα αερόπλοια της, σε αντίθεση με αυτές τις κηροζίνης που χρησιμοποιούν τώρα.

Αν και ποτέ δεν θα ανταγωνιστούν τα αεροπλάνα, για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων (πετώντας με το 1/5 της ταχύτητας των κανονικών αεροσκαφών), τα αερόπλοια προσφέρουν ιδιαίτερα χαμηλό λειτουργικό κόστος, μειωμένες απαιτήσεις σε υποδομές και σημαντικά χαμηλότερη παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα.

Τα χαρακτηριστικά τους αυτά, κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικά τα αερόπλοια προς τις luxury αγορές. Καθώς τα περισσότερα υπόσχονται, πριν γίνουν προσιτά για όλους, μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, που θα κοστολογείται ιδιαιτέρως ακριβά.

Ένα ταξίδι με το «Airlander 10» θα συνδυάζει υπερπολυτελείς αποκλειστικές σουίτες και μια υψηλή γαστρονομική εμπειρία. Με μοναδική θέαση των αξιοθέατων μέσα από το γυάλινο δάπεδο του σκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τέτοιο ταξίδι θα κοστίζει τουλάχιστον 200.000 δολάρια το άτομο.


Διαβάστε επίσης: Μην αφήνεις τον φορτιστή στη πρίζα

Μοιραστείτε το