Και μετά την WIND, τι;

Μοιραστείτε το

Με 8 ομάδες στην πρεμιέρα της Super League η Cosmote TV έχει κάθε λόγο να χαμογελάει. Η NOVA θα έχει τις υπόλοιπες 6 του Πρωταθλήματος. Διαμορφώνοντας μια νέα πραγματικότητα…

Διαμορφώνοντας μια νέα πραγματικότητα στις τηλεπικοινωνίες, τα ΜΜΕ και το ποδόσφαιρο…


Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου – Super League

Σχεδόν χωρίς να θέλει η Cosmote TV, απαντώντας απλώς στις προκλήσεις της United Media, σημάδεψε με έναν ευθύβολο σουτ τα δίκτυα της αντίπαλης εστίας και μπήκε στη Super League.

Και ενώ η BC Partner/ United Media είχε μόλις εξασφαλίσει τη WIND, με μια τεράστια οικονομική συμφωνία. Δικαιώνοντας για την αναμονή, τους μετόχους και τη διοίκηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.


United Media v Cosmote

Η ειλικρινής απορία είναι η εξής:

Όταν μια εταιρεία δίνει σχεδόν 1 δισ. ευρώ για να αποκτήσει τη WIND, γιατί δεν διέθεσε ορισμένα παραπάνω εκατομμύρια ευρώ, από το όριο των 150 εκατ. για να αποκτήσει το Champions League ή τα δικαιώματα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ;

Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, η BC Partners/ United Media θα είχε πραγματικά κυριαρχήσει στην αγορά από την αρχή και δεν θα είχε χώρο ο ΟΤΕ για να κινηθεί…


Ποια είναι η United Group

Η United Group με έδρα την Ολλανδία και παρουσία σε οκτώ χώρες, επιδιώκει να παίξει κυρίαρχο ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία ανήκει από τον Μάρτιο του 2019 στο επενδυτικό ταμείο BC Partners με έδρα το Λονδίνο και η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο σημαντικών επενδύσεων.

Ο επικεφαλής της BC Partners και πρόεδρος της United Group, Νίκος Σταθόπουλος, ανέφερε στην ανακοίνωση της συμφωνίας με τη Wind, ότι η εταιρεία του έχει στόχο την ενσωμάτωση ισχυρών εγχώριων εταιριών τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην πλατφόρμα. Κάτι το οποίο αποτελεί «αποτελεί βασικό πυλώνα της Ευρωπαϊκής αναπτυξιακής στρατηγικής της United Group».

Όπως επίσης αναφέρεται στη συμφωνία με την Wind, η United Group έχει περίπου 11 εκατομμύρια πελάτες και περίπου 14.500 υπαλλήλους, ενώ παράγει ετήσια έσοδα 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Business στα Βαλκάνια

Στην κατοχή της United Group βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Σερβική εταιρεία τηλεπικοινωνιών SBB (για την οποία ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο οι διαδικασίες χρήσης δικτύου 5G).

Ενώ μετά τον Φεβρουάριο του 2021 οι Βουλγαρικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών Net1 και ComNet Sofia, πάροχος internet και συνδρομητικής τηλεόρασης και πάροχος νέας γενιάς δικτύων οπτικής ίνας αντιστοίχως.

Στην Ελλάδα η WIND διαθέτει συνολικά 4,2 εκατομμύρια χρήστες και έχει έσοδα άνω των 500 εκατομμυρίων ετησίως.

Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι η εν λόγω συναλλαγή υπόκειται στις συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022.


Η United Group είναι ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Forthnet

Πηγή

Μοιραστείτε το