Κόλπα για το Netflix

Μοιραστείτε το

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν την παραδοσιακή τηλεόραση, για χάρη του online οπτικοακουστικό περιεχομένου. Πολλοί από αυτούς (πάνω από 130 εκατομμύρια συνδρομητές στον κόσμο) επιλέγουν το Netflix. Καθώς μέσω αυτού μπορείς να δεις ό,τι θέλεις, όποτε θέλεις και όσο συχνά θέλεις.

Πολλές φορές όμως η ίδια η πλατφόρμα δεν διευκολύνει τα πράγματα. Ειδικά όταν είναι να διαλέξεις μια ταινία ή μια σειρά που θέλεις να παρακολουθήσεις.


Κόλπα – Εργαλεία

Για τον λόγο αυτό, παρακάτω σας παραθέτουμε κάποια κόλπα – εργαλεία, με τα οποία μπορείς να βελτιώσεις την εμπειρία παρακολούθησης των αγαπημένων σου προγραμμάτων, στη πλατφόρμα του Netflix.


Προσαρμογή υποτίτλων

Διαπιστώνεις ξαφνικά ότι οι υπότιτλοι δεν σου ταιριάζουν; Μην ανησυχείς. Μπορείς μέσα από τις ρυθμίσεις του προφίλ σου να τους προσαρμόσεις, όπως ακριβώς θέλεις να εμφανίζονται.

Πηγαίνεις Λογαριασμός > Το προφίλ μου > Εμφάνιση υποτίτλων, απ’ όπου μπορείς να ρυθμίσεις το είδος γραμματοσειράς που επιθυμείς για τους υπότιτλους, καθώς επίσης το μέγεθος και το χρώμα τους. Επίσης μπορείς να επιλέξεις εάν θα έχουν σκιά, φόντο ή κάποιο πλαίσιο.

Αφού ολοκληρώσεις τις επιλογές σου, πάτησε Αποθήκευση. Σε λίγη ώρα και αφού ενημερωθεί η πλατφόρμα για τις αλλαγές (ίσως χρειαστεί επανεκκίνηση της εφαρμογής), θα δεις τους υπότιτλους με τη νέα εμφάνιση τους.


Βλέπεις όντως ποιότητα HD;

Μήπως πληρώνεις για HD ποιότητα αλλά δεν τη χρησιμοποιείς; Αυτό συμβαίνει με πολλούς χρήστες του Netflix. Μπορείς να ελέγξεις τη συγκεκριμένη ρύθμιση μέσω της σελίδας Ρυθμίσεων Αναπαραγωγής. Ώστε να βεβαιωθείς πως βλέπεις πάντα σε ποιότητα HD.

Να σημειωθεί πως γι’ αυτή τη ρύθμιση, θα πρέπει να είσαι συνδεδεμένος στον Netflix λογαριασμό σου, μέσω υπολογιστή.

Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να γνωρίζετε σε ό,τι αφορά την ταχύτητα της σύνδεσης, οι ροές (streams) HD περιεχομένου υποστηρίζονται μόνο αν η πραγματική ταχύτητα της σύνδεσης είναι τουλάχιστον 5Μbps. Αυτός είναι ένας βασικός και σημαντικός περιορισμός.


Ζήτα τις ταινίες και τις σειρές που θέλεις

Όχι, δεν μπορείς να βρεις τα πάντα στο Netflix. Μπορείς όμως να κάνεις κάτι γι αυτό. Αν λοιπόν υπάρχει κάποια τηλεοπτική σειρά ή ταινία που θα ήθελες να μπει στο Netflix, μπορείς να υποβάλεις το αίτημα σου ΕΔΩ. Είναι το μοναδικό επίσημο σημείο για την υποβολή αιτημάτων περιεχομένου προς το Netflix.

Όσο περισσότεροι συμμετέχουν και προτείνουν, τόσο περισσότερο ακούγονται…


Offline παρακολούθηση

Θέλετε να πάρετε παραμάσχαλα το tablet, μαζί και το Netflix, αλλά εκεί που θα πάτε δεν θα υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο; Καμία ανησυχία, αφού το Netflix αφήνει τους χρήστες του να κατεβάζουν περιεχόμενο και να το παρακολουθούν (on the go) σε μέρη που δεν υπάρχει wifi.


Δεν ξέρεις τι να διαλέξεις να δεις;

Παρά τις τόσες σειρές και ταινίες, δεν ξέρεις τι να δεις; Άστο στη τύχη! Με τη βοήθεια του Netflix Roulette.

Μπορείς να επιλέξεις το ύφος (genre), το είδος (ταινία ή σειρά). Την ελάχιστη βαθμολογία στο IMDB ή τον βαθμό αξιολόγησης στο Roten Tomatoes. Σκηνοθέτες, ηθοποιούς, ακόμα και λέξεις κλειδιά (keywords) στις αναζητήσεις σου.

Μπορείς όμως να μην επιλέξεις και τίποτα και να αφήσεις εντελώς στη τύχη το τι θα παρακολουθήσεις…


Ο τρόπος μετράει…

Μη ξεχνάς να χρησιμοποιείς τις υποκατηγορίες που διαθέτει το Netflix, για να πετύχεις μια πιο στοχευμένη αναζήτηση. Ώστε να έχεις και πιο ακριβή αποτελέσματα.


Να είστε ανοικτοί σε προτάσεις

Με τέτοια πληθώρα σειρών, ταινιών και ντοκιμαντέρ που μας κατακλύζει, πολλές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να «κολλάμε» στα ίδια και στα ίδια.

Εάν όμως θέλετε να ανακαλύψετε «κρυμμένα διαμάντια», προσθέστε στο πρόγραμμα περιήγησης σας το Connection.gr, το οποίο σας βοηθάει να ανακαλύψετε εξαιρετικές προτάσεις για την οικιακή ψυχαγωγία σας.

Μοιραστείτε το