MH370 – Το Αεροπλάνο που Εξαφανίστηκε

Μοιραστείτε το

Ακριβώς 9 χρόνια μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines, έκανε πρεμιέρα στο Netflix ένα ντοκιμαντέρ, που επιχειρεί να φωτίσει αυτό το άλυτο αεροπορικό μυστήριο.

Ένα ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης MH370, των Μαλαισιανών Αερογραμμών


Σχετικά με το ντοκιμαντέρ

«MH370: The plane that disappeared» είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα την Tετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στο Netflix και αφορά μια αεροπορική τραγωδία που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η πτήση της Malaysia Airlines μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα, όταν χάθηκε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Οι περισσότεροι επιβάτες της μοιραίας πτήσεις ήταν από την Κίνα, 38 ήταν Μαλαισιανοί και οι υπόλοιποι κατάγονταν από Ινδονησία, Αυστραλία, Ινδία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιράν, Ουκρανία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία Ολλανδία και Ταϊβάν. Στη λίστα επιβατών υπήρχαν και δέκα παιδιά.

Το αεροσκάφος αγνοείται εδώ και 9 ολόκληρα χρόνια και παρά το γεγονός ότι η θάλασσα έχει ξεβράσει τμήματά του, δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος από τους 239 ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα.


Η εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines έγινε πρωτοσέλιδο, προκάλεσε εξεγέρσεις και βύθισε τους συγγενείς των επιβατών σε έναν εφιάλτη. Πυροδότησε μια παγκόσμια έρευνα για απαντήσεις, οι οποίες δεν δοθήκαν ποτέ.

Με φόντο 7 χώρες, η καθηλωτική αυτή σειρά ντοκιμαντέρ, αναπαριστά μέσα από συγκλονιστικό αρχειακό υλικό, τη νύχτα της εξαφάνισης. Δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να εξετάσουν 3 από τις πιο αμφιλεγόμενες θεωρίες – σενάρια γύρω από την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Επίσης, παρουσιάζει συνεντεύξεις με συγγενείς, επιστήμονες, δημοσιογράφους και καθημερινούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Οι οποίοι μετά από εννέα χρόνια, αρνούνται να εγκαταλείψουν την ελπίδα για μια εξήγηση.

Είναι μια ιστορία γεμάτη συνωμοσίες, αδιέξοδα, σκοτεινά πρόσωπα και σιωπή των αρχών. Αλλά κυρίως είναι μια ευκαιρία να μην ξεχάσουμε εκείνους που χάθηκαν, σε ένα από τα πιο μεγάλα άλυτα μυστήρια της εποχής μας και να συνεχίσουμε να πιέζουμε για απαντήσεις.


Θεωρίες και σενάρια

Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, με προορισμό το Πεκίνο, όμως δεν έφτασε ποτέ. Ήταν υποτίθεται μια νυχτερινή πτήση ρουτίνας, όμως για κάποιους ανεξήγητους λόγους, εξαφανίστηκε τελείως από τις οθόνες των ραντάρ.

Από το 2014 έως σήμερα, πολλά είναι τα σενάρια για το τι συνέβη με την μοιραία αυτή πτήση

Συνεργεία που επενέβησαν στο σημείο της εξαφάνισης έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» μια περιοχή 120.000 τ. χλμ. του βυθού του ωκεανού (μια έκταση όσο και η Ελλάδα), όμως δεν βρήκαν τίποτα. Όπως είναι προφανές, έχουν τροφοδοτηθεί δεκάδες σενάρια για την εξαφάνιση της MH370 της Malaysia Airlines.

3 σενάρια που παρουσιάζονται σε αυτό το ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων του Netflix, φαίνονται να είναι και τα πιο πειστικά…


ΣΕΝΑΡΙΟ 1

Το πρώτο σενάριο ενοχοποιεί τον πιλότο. Καθώς στο σπίτι του βρέθηκε ένας εξομοιωτής πτήσεων, στον οποίο είχε κάνει μια προσομοίωση πτήσης με την πιθανή πορεία του αεροσκάφους, πριν πέσει στον ωκεανό. Όμως, οι ερευνητές δεν πείθονται.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2

Το δεύτερο σενάριο αφορά την περίπτωση αεροπειρατείας. Ένας ερευνητής μάλιστα έχει εντοπίσει τρεις Ρώσους που θα μπορούσαν να επιχειρήσουν να πάρουν την πτήση υπό τον έλεγχό τους και να τη στείλουν προς την κεντρική Ασία. Ωστόσο αυτό το σενάριο απορρίπτεται, επειδή τεχνικά θα τους ήταν πολύ δύσκολο να το κάνουν.

ΣΕΝΑΡΙΟ 3

Το τρίτο σενάριο αφορά την πιθανή κατάρριψη του αεροσκάφους από Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη Νότια Σινική Θάλασσα, όπου έκαναν γυμνάσια στη περιοχή. Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Γαλλίας, το αεροσκάφος είχε 2,5 τόνους ηλεκτρικών συσκευών που δεν είχαν σαρωθεί από τα συστήματα.


Τέλος, να πούμε πως η εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines παραμένει το μεγαλύτερο μυστήριο στις αερομεταφορές.

Δείτε παρακάτω το trailer της σειράς ντοκιμαντέρ «MH370: The plane that disappeared», που έκανε πρεμιέρα στις 8 Μαρτίου 2023, μέσα από την πλατφόρμα του Netflix.

Μοιραστείτε το