Πανδημία

Σε αυτήν τη σειρά ντοκιμαντέρ, γνωρίζουμε τους ήρωες της πρώτης γραμμής, οι οποίοι βρίσκονται στη μάχη κόντρα στη γρίπη. Μαθαίνουμε για τις προσπάθειες τους να σταματήσουν μια παγκόσμια πανδημία.

Εδώ μιλάμε για σύμπτωση σατανική…


Ο κύκλος του ιού της γρίπης

Η ανατριχιαστική σειρά ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων «Πανδημία – Ο κύκλος του ιού της γρίπης» είναι διαθέσιμη στο Netflix και επίκαιρη όσο ποτέ. Τη στιγμή που η υγεία στον πλανήτη απειλείται από την επιδημία του Κοροναϊού και η διεθνής ανησυχία είναι γεγονός.

«Pandemic: How to Prevent an Outbreak»

Το ντοκιμαντέρ «Πανδημία – Ο κύκλος του ιού της γρίπης» εξετάζει τον κύκλο του ιού της γρίπης μέσα από επιστημονικά στοιχεία και δραματοποιημένα στιγμιότυπα. Μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ινδία και από το Κογκό ως την Κίνα, προκειμένου να γνωρίσουμε τους ήρωες της πρώτης γραμμής.

Γιατροί, επιδημιολόγοι, ειδικοί και νοσούντες μιλάνε στη κάμερα για την απειλή μιας παγκόσμιας πανδημίας. Αλλά και το πως μπορεί αυτή να περιοριστεί και να σταματήσει.


Κοροναϊός – Συμπτώσεις

Το συγκεκριμένο docuseries κυκλοφόρησε στη πλατφόρμα του Netflix περίπου μία εβδομάδα πριν ξεσπάσει ο Κοροναϊός (Covid-19).

Αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας… είναι αυτό που λίγο πολύ περιγράφει το ντοκιμαντέρ. Το τι θα συμβεί σε περίπτωση πανδημίας. Πως το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει από την Κίνα, πως δεν γίνονται αρκετοί έλεγχοι κ.ο.κ. Και πως το ερώτημα δεν είναι το «αν θα ξεσπάσει κάποτε πανδημία, αλλά το πότε θα ξεσπάσει αυτή».


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ

Όπως και να ‘χει, δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε λες και είμαστε στα πρόθυρα μιας βιβλικής καταστροφής. Και να έχουμε κατά νου πως η υπερπληροφόρηση είναι επικίνδυνη, όταν συμβαίνει με τον τρόπο που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό.

Προκαλώντας φόβο, δίνοντας αντικρουόμενες πληροφορίες και μεταφέροντας μπερδεμένα μηνύματα. Τα οποία πολύ εύκολα μπορούν να μεταλλάξουν την υπερπληροφόρηση σε παραπληροφόρηση.

Κάνε ότι μπορείς για να μην αυτο-πανικοβάλλεσαι

Παράλληλα όμως να μη κάνουμε πως το θέμα δεν μας αφορά καθόλου και να ακολουθούμε τις οδηγίες των υπηρεσιών υγείας. Να ενημερωνόμαστε από πολλές πηγές και να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες που δεχόμαστε.

Δείτε παρακάτω το trailer της σειράς ντοκιμαντέρ «Πανδημία – Ο κύκλος του ιού της γρίπης».