Η Αυτοκρατορία των Χιμπατζήδων

Μοιραστείτε το

Η «Αυτοκρατορία των Χιμπατζήδων» («Chimp Empire») είναι ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ του Netflix. Το οποίο εστιάζει σε μια κοινότητα χιμπατζήδων, η οποία ευημερεί σ’ ένα δάσος της Ουγκάντα.

Η μάχη των Χιμπατζήδων, για την εξουσία και την επικράτηση


Chimp Empire

Στο τροπικό δάσος του «Ngogo», στην Ουγκάντα, μια κοινότητα Χιμπατζήδων αναπτύσσει κοινωνικούς δεσμούς, οικογενειακές σχέσεις και βιώνει επικίνδυνες εδαφικές διαφιλονικίες.

Το ντοκιμαντέρ αυτό εξιστορεί τους αγώνες εξουσίας των Χιμπατζήδων, καθώς και των ενδοοικογενειακών συγκρούσεων. Μέσα από μια υπέροχη αφήγηση, ξεδιπλώνεται το έπος δύο αντίπαλων στρατιωτών χιμπατζήδων, γνωστών ως «Κεντρικοί» και «Δυτικοί», οι οποίοι κάποτε ήταν μία ομάδα.

Χιμπατζήδες στους οποίους έχουν δοθεί ονόματα όπως «Miles», «Abrams», «Peterson», «Wilson», «Pork Pie» και «Rollins», εκθέτουν την προσωπικότητά τους, ως μέλη των φυλών τους. Αυτή η εξατομίκευση βοηθά τον θεατή να συνδεθεί με την άγρια ζωή στο τροπικό δάσος του «Ngogo», με οικείο τρόπο.

Οι δυνάμεις και οι αδυναμίες των Χιμπατζήδων υπαγορεύουν τις θέσεις τους στην ιεραρχία

Μέσα από τέσσερα επεισόδια, όμορφα κινηματογραφημένα και δραματικά φορτισμένα, παρακολουθούμε την ατελείωτη μάχη των δύο πλευρών για την επικράτηση, μέσα στην άγρια φύση του τροπικού δάσους «Ngogo», στην Ουγκάντα. Εξερευνώντας επίσης τις περίπλοκες προσωπικές και «ενδοοικογενειακές» σχέσεις, μέσα στις ίδιες τις ομάδες.


Σχετικά με το ντοκιμαντέρ

Σκηνοθέτης αυτής της σειράς ντοκιμαντέρ είναι ο James Reed, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για την υποβρύχια ταινία «My Octopus Teacher». Να σημειωθεί πως ο James Reed έχει περάσει χρόνο με τους χιμπατζήδες του «Ngogo» στο παρελθόν, για την ταινία του «Rise of the Warrior Apes» (2017), αλλά αυτό ήταν πριν χωριστούν οι Χιμπατζήδες σε δύο αντίπαλες ομάδες.

Στο «Chimp Empire» υπάρχουν στιγμές που είναι πραγματικά εκπληκτικές

Οι μάχες των Χιμπατζήδων, όταν αναπόφευκτα έρχονται, είναι μια φρενίτιδα θορύβου και ωμότητας. Πέρα όμως από την πραγματική βία των Χιμπατζήδων, όπως σημειώνεται στο τέλος του ντοκιμαντέρ, οι Χιμπατζήδες κινδυνεύουν λόγω απώλειας οικοτόπων, κυνηγιού και ασθενειών.

Τέλος, οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι «Η Αυτοκρατορία των Χιμπατζήδων» – «Chimp Empire» έχει εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ενώ υπέροχη είναι και η αφήγηση του Mahershala Ali, καθ’ όλη τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ.


Διαβάστε επίσης: MH370 – Το Αεροπλάνο που Εξαφανίστηκε

Δείτε παρακάτω το επίσημο trailer του ντοκιμαντέρ «Η Αυτοκρατορία των Χιμπατζήδων», το οποίο έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα του Netflix, στις 19 Απριλίου 2023.

Μοιραστείτε το