Έρημη Χώρα

Μοιραστείτε το

Η «Έρημη Χώρα», η πρώτη παραγωγή του ERTFLIX, είναι μια συγκλονιστική σειρά που απέσπασε διθυραμβικά σχόλια και κατέκτησε το κοινό από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Η καλύτερη Ελληνική σειρά της χρονιάς, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ξένες


Η πρώτη παραγωγή του ERTFLIX

Η σειρά «Έρημη Χώρα» είναι ένα οικογενειακό δράμα που διαδραματίζεται κάπου στη Βόρεια Ελλάδα του 2016. Με κυρίαρχο φόντο ένα αγρόκτημα με άλογα και κεντρικούς ήρωες έναν γέρο γαιοκτήμονα, την άγνωστη προς αυτόν εγγονή του και μια κοινωνική λειτουργό που προσπαθεί να τους ενώσει.

Η «Έρημη Χώρα» είναι μια σειρά κινηματογραφικής αφήγησης και αισθητικής, με επίκεντρο την κοινωνία του σήμερα και την οικογένεια. Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή του ERTFLIX και αποτελείται από 8 επεισόδια.

Μια συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία, σε σενάριο – σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές. Η σειρά αυτή απέσπασε διθυραμβικά σχόλια στη πρεμιέρα της στο ERTFLIX και κατέκτησε το κοινό από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Η επιτυχία υπερέβη κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο θεατές μέσα σε μια εβδομάδα


Πλοκή – Υπόθεση

Όταν η 11χρονη Εύα, η οποία πάσχει από «επιλεκτική αλαλία» (μια αγχώδη διαταραχή που επηρεάζει την ομιλία) χάνει και τους δυο της γονείς σε δυστύχημα, ο Λουκάς, ο ερημίτης – ρατσιστής παππούς της, που δεν την έχει δει ποτέ, είναι ο μόνος Έλληνας συγγενής της που μπορεί να αναλάβει την κηδεμονία της, αλλά εκείνος την αρνείται πεισματικά.

Την τύχη της Εύας αναλαμβάνει τότε η Μαρίνα, μια κοινωνική λειτουργός με διαλυμένη οικογένεια, η οποία αποφασίζει να παλέψει με τον Λουκά και το παρελθόν του. Αναγκάζοντας έτσι εκείνον, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό, να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τη σωτηρία τους.


Σχολιασμός – Κριτική

Με τίτλο που παραπέμπει στην «Έρημη Χώρα» του Τ.Σ. Έλιοτ, η ιδέα της σειράς βασίζεται στην έρημη χώρα μέσα μας. Καθώς όλοι οι ήρωες φέρουν μια εσωτερική ερημιά και μια ορφάνια, προσπαθόντας να βρουν από κάπου να πιαστούν.

Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι εξαιρετικές, προεξάρχοντος του Γιώργου Κέντρου, ο οποίος επιστρέφει στη μικρή οθόνη έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας.

Δείτε παρακάτω το trailer της σειράς «Έρημη χώρα»

Όλα τα επεισόδια της συγκλονιστικής σειράς «Έρημη χώρα», της πρώτης σε παραγωγή ERTFLIX, είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στη ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ. Στη συνέχεια, η σειρά θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1.

Η σειρά είναι προσβάσιμη σε όλους με ακουστική περιγραφή εικόνας για άτομα με οπτική αναπηρία και δυνατότητα εμφάνισης υποτίτλων για κωφούς και βαρήκοους.


Εξαιρετική σειρά! Συγχαρητήρια στην ΕΡΤ, στον σκηνοθέτη – σεναριογράφο Γιώργο Γκικαπεππα και φυσικά στους ηθοποιούς.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ: 8/10


Δείτε επίσης: SUCCESSION – Μία από τις καλύτερες σειρές

Μοιραστείτε το