Έρχεται το EON TV από τη NOVA

Μοιραστείτε το

Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με πληροφορίες το λανσάρισμα της νέας Over the Top πλατφόρμας της NOVA. Η οποία σχεδιάστηκε από την μητρική United Media και θα φέρει το όνομα EON TV.

Λίγο πριν τα μέσα Οκτωβρίου, η NOVA θα ανακοινώσει την πλατφόρμα EON TV


Streaming πλατφόρμα EON TV

Η νέα πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία θα λανσαριστεί εντός Οκτωβρίου, φέρει τη σφραγίδα του κέντρου καινοτομίας του United Group, United Cloud. Έχοντας ήδη λανσαριστεί σε χώρες όπως Βουλγαρία, Σλοβενία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σερβία και Κροατία, όπου δραστηριοποιείται η μητρική της NOVA.

Ως Over the Top πλατφόρμα, θα δίνει την δυνατότητα στους συνδρομητές να παρακολουθήσουν περιεχόμενο από όλες τις συσκευές τους, Smartphones, Tablets, Laptops (PC, Mac) και Smart TVs. Αρκεί να έχουν σύνδεση στο Internet.

Η streaming πλατφόρμα EON TV, που θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της NOVA, αποτελεί μια από τις πρώτες συνέργειες με τη United Group. Αλλά και την πρώτη απάντηση της εταιρείας στον ανταγωνισμό.

Η ανανέωση της πλατφόρμας της NOVA ακολουθεί την αλλαγή σελίδας στην οποία προχωρά η συνδρομητική τηλεόραση διεθνώς. Η οποία θέλει τη σταδιακή κατάργηση των δορυφορικών πιάτων.

Ένα από τα «όπλα» της NOVA στον ανταγωνισμό με την Cosmote TV

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν εντός Οκτωβρίου, από τον Παναγιώτη Γεωργιόπουλο, CEO της Nova.


Χαρακτηριστικά

Η πλατφόρμα EON TV της United Media επιτρέπει τη θέαση των προγραμμάτων από το διαδίκτυο, με τον πλέον σύγχρονο τρόπο. Θα είναι εμπλουτισμένη με χαρακτηριστικά που εντοπίζει κανείς σε αντίστοιχες πλατφόρμες παγκοσμίως.

Θα δίνει τη δυνατότητα για πολλές διαδραστικές υπηρεσίες και μεταξύ άλλων οι συνδρομητές θα μπορούν:

  • Να παρακολουθήσουν LIVE τηλεοπτικό περιεχόμενο.
  • Να παρακολουθήσουν τηλεοπτικό περιεχόμενο, μέχρι και 7 μέρες μετά την μετάδοσή του (7 days Catchup TV).
  • Να παρακολουθήσουν σειρές και ταινίες, on demand.

Επιπλέον θα υπάρχει δυνατότητα:

  • Προσθήκης προγραμμάτων σε λίστα με αγαπημένα κανάλια.
  • Προσθήκης υπενθυμίσεων για συγκεκριμένα τηλεοπτικά προγράμματα.
  • Διακοπής του τηλεοπτικού προγράμματος και παρακολούθηση της συνέχειας από άλλη συσκευή.
  • Ταυτόχρονης θέασης, ανάλογα με το πακέτο της συνδρομής.


Να θυμίσουμε ότι οι υπηρεσίες με πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρονται χωρίς δορυφορικό πιάτο και χωρίς διαδικασίες εγκατάστασης, κερδίζουν όχι μόνο έδαφος αλλά και συνδρομητές.

Αντίστοιχες πλατφόρμες έχουν λανσάρει και οι λοιποί εγχώριοι πάροχοι. Κερδίζοντας μερίδιο από την συνδρομητική πίτα που αριθμεί περί τους 1,1 εκατ. συνδρομητές. Χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτούς οι συνδρομητές διεθνών πλατφορμών όπως το Netflix.


Novaflix

Σημειωτέον ότι η εταιρεία είχε κάνει ήδη τα πρώτα βήματα προς την μετάδοση περιεχομένου χωρίς δορυφορικό πιάτο, όταν λάνσαρε την πλατφόρμα Novaflix. Η οποία παρέχει πρόσβαση σε ταινίες, σειρές και στα τέσσερα κανάλια Novacinema και Novalife. Καθώς και στα Fox και Fox Life μέσω διαδικτύου.

H τύχη του Novaflix ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής.


Ενίσχυση περιεχομένου

Το λανσάρισμα της EON TV ωστόσο, στο οποίο είχαν αναφερθεί και τα στελέχη των NOVA και United Media κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου, αποτελεί τον έναν άξονα πάνω στον οποίο κινείται η εταιρεία το τελευταίο διάστημα.

Ο δεύτερος αφορά στην ενίσχυση του περιεχομένου, με αρκετές νέες προσθήκες να έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Να θυμίσουμε ότι:

  • Μόλις προ ημερών η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε αποκλειστική, πολυετή συμφωνία με την NBC Universal. Για τα δικαιώματα πρώτης προβολής, στη συνδρομητική τηλεόραση, των ταινιών και σειρών της τελευταίας.
  • Στη περίπτωση του αθλητικού περιεχομένου, η NOVA πρόσφατα προχώρησε σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ. Εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ προστίθεται στις πέντε ομάδες (Ολυμπιακό, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα) με τις οποίες υπάρχει ήδη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
  • Επιπλέον εξασφάλισε και συμφωνία για την μετάδοση της Premier League. Η United Group πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Αγγλικού πρωταθλήματος και η πρεμιέρα της επόμενης σεζόν (2021-22) θα «φιλοξενηθεί» από τα κανάλια Novasports, αποχωρώντας μετά από μια δεκαετία από την Cosmote. Η συμφωνία φέρεται να αφορά έξι σεζόν.


– Διαβάστε επίσης: Και μετά την WIND, τι;Πηγή

Μοιραστείτε το