Προσοχή «ψαρεύουν» συνδρομητές του Netflix

Μοιραστείτε το

Στο στόχαστρο επιτήδειων έχουν μπει το τελευταίο διάστημα οι συνδρομητές του Netflix. Οι οποίοι για τη δική τους ασφάλεια θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, με οποιονδήποτε ηλεκτρονικό μήνυμα που μπορεί να λάβουν στο email ή στο κινητό τους τηλέφωνο.

Δείτε παρακάτω τις συμβουλές που δίνει το Netflix,
προκειμένου να προστατέψετε τον λογαριασμό σας


Netflix Phishing

Σύμφωνα με την τακτική των επιτηδείων, το άνοιγμα του email οδηγεί σε μια προσομοιωμένη αλλά ακριβής εικόνα της πλατφόρμας του Netflix. Το μήνυμα ζητάει από τους συνδρομητές είτε να ανανεώσουν τα στοιχεία τους, είτε να ανανεώσουν τα στοιχεία πληρωμής.

Στην περίπτωση που ο συνδρομητής δεν καταλάβει αμέσως ότι πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης, τότε θα βρεθεί σε μια σελίδα όπου θα κληθεί να μοιραστεί προσωπικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, κωδικούς κλπ.

Εάν ούτε και τότε ο συνδρομητής καταλάβει και συμπληρώσει τα κενά με τα στοιχεία του, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εντός ολίγων ημερών να δει τα χρήματα του λογαριασμού του να «κάνουν» φτερά.

Μέχρι στιγμής χιλιάδες τέτοια email έχουν φύγει προς συνδρομητές του Netflix…

Με τους περισσότερους να υποψιάζονται εξ’ αρχής ότι πρόκειται περί απάτης και άλλους, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας συνδρομητές, να έχουν πέσει θύματα.


Απάτη και μέσω SMS

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πάντως δεν είναι και η μοναδική δίοδος που χρησιμοποιούν οι επίδοξοι απατεώνες, προκειμένου να «παγιδεύσουν» τα υποψήφια θύματά τους.

Ανάλογη δραστηριότητα μπορεί να ακολουθηθεί και μέσω SMS στο κινητό τηλέφωνο του συνδρομητή. Το οποίο μάλιστα αναφέρει πως το μήνυμα αυτό αποτελεί και την «τελευταία προειδοποίηση» προτού επιβληθούν περιορισμοί στον λογαριασμό του Netflix.

Στο ίδιο αυτό μήνυμα, δίνεται και ένας ενεργός σύνδεσμος (link), στον οποίο υποτίθεται πως ο χρήστης μπορεί να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του.

Σε αυτό το link να μην κλικάρετε και διαγράψετε άμεσα το μήνυμα


Το Netflix προειδοποιεί

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Κέντρο Βοήθειας του Netflix, εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα γραπτό μήνυμα (SMS) που σας ζητάει το email, το τηλέφωνο, τον κωδικό πρόσβασης ή τον τρόπο πληρωμής του λογαριασμού σας στο Netflix, πιθανότατα δεν προέρχεται από το Netflix.

Οι συμβουλές που δίνει η εταιρεία προκειμένου να προστατευτεί ένας λογαριασμός, είναι οι εξής:

 • Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ να δώσετε προσωπικά στοιχεία σε μήνυμα κειμένου (sms) ή email. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής:

1) Αριθμοί πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών

2) Στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού

3) Κωδικοί πρόσβασης Netflix

 • Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ πληρωμή μέσω προμηθευτή ή τοποθεσίας web 3ου μέρους.
 • Αν το μήνυμα κειμένου ή το email συνδέεται με ένα URL το οποίο δεν αναγνωρίζετε, μην το πατήσετε ή μην κάνετε κλικ. Αν πατήσατε ή κάνατε κλικ, μην εισαγάγετε κανένα στοιχείο στην τοποθεσία web που άνοιξε.


Τι πρέπει να κάνω εάν λάβω κάποιο ύποπτο email ή μήνυμα κειμένου;

Προσοχή, τα άτομα που προσπαθούν να σας εξαπατήσουν δεν μπορούν να λάβουν καμία πληροφορία για εσάς, εκτός αν τους τη δώσετε. Επομένως για τη δική σας ασφάλεια, μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους (links) από μηνύματα και μην απαντάτε.


Ύποπτα email

Προσοχή, μην κάνετε κλικ σεσυνδέσμους (links) και μην ανοίξετε κανένα από τα συνημμένα του email.

 • Προωθήστε το email στη διεύθυνση phishing@netflix.com
 • Κατόπιν διαγράψτε το email.

Εάν το email σας απορριφθεί, όταν το προωθήσετε, σημαίνει ότι έχουμε ήδη λάβει ένα αντίγραφο του μηνύματος ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω, εκτός από το να διαγράψετε το email ή το μήνυμα – απάτη.


Ύποπτα μηνύματα κειμένου (SMS)

Τι πρέπει να κάνετε με τα ύποπτα μηνύματα ψαρέματος (phishing) για τη δική σας ασφάλεια, ανάλογα με το λειτουργικό της συσκευής σας.

Android

 • Επιλέξτε και κρατήστε πατημένο το μήνυμα που θέλετε να προωθήσετε.
 • Επιλέξτε «Περισσότερα» και στη συνέχεια «Προώθηση».
 • Εισαγάγετε τη διεύθυνση phishing@netflix.com
 • Επιλέξτε «Αποστολή».
 • Διαγράψτε το μήνυμα.


iPhone, iPad, iPod Touch

 • Επιλέξτε και κρατήστε πατημένο το μήνυμα που θέλετε να προωθήσετε.
 • Επιλέξτε «Περισσότερα» και στη συνέχεια το βέλος προώθησης.
 • Εισαγάγετε τη διεύθυνση phishing@netflix.com
 • Επιλέξτε «Αποστολή».
 • Διαγράψτε το μήνυμα.


Διαβάστε επίσης: Κόλπα για το Netflix

Μοιραστείτε το