• Έρευνα για παραβίαση 15.000 λογαριασμών email Ελλήνων!

    Έρευνα για παραβίαση 15000 λογαριασμών email Ελλήνων!Μυστηριώδη κλοπή προσωπικών δεδομένων ερευνά η #ΕΥΠ. Συναγερμός έχει σημάνει στις Ελληνικές Αρχές που χειρίζονται ευαίσθητα θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, σε μία περίοδο που η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος λόγω των οικονομικών εξελίξεων. Θύματα επιχειρηματίες και πρόσωπα «ειδικού ενδιαφέροντος». Παραβιάστηκαν 15.000 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Ελλήνων χρηστών!

    Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται επιχειρηματίες και πρόσωπα «ειδικού ενδιαφέροντος», οι οποίοι δέχθηκαν ηλεκτρονική επίθεση από «μετρ» του είδους με αποτέλεσμα να κλαπούν τα στοιχεία τους χωρίς να καταλάβουν το παραμικρό. Οι δράστες υπέκλεψαν 15.000 διαφορετικά πιστοποιητικά ασφαλείας (username και password) που αφορούν σε e-mails πολιτών. Κατόπιν, δημοσίευσαν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο #διαδίκτυο, με σκοπό να τα «κάψουν», δηλαδή να τα αχρηστεύσουν.

    Οι κάτοχοι των e-mails, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, ενημερώθηκαν από την αρμόδια Αρχή για τις #υποκλοπές, προκειμένου να αλλάξουν λογαριασμό και να ελέγξουν τον υπολογιστή τους, για το κατά πόσο έχει υποστεί άλλες αλλαγές.

http://www.connection.gr/components/com_mikro/images/up/s1/
http://www.connection.gr/inner.php/mikro/

η γνώμη σας

Πόσο συχνά αγοράζεις online;
Πατήστε σε μία επιλογή για να ψηφίσετε.

connection στο facebook