Ρομπότ – Εθελοντές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο


Ρομπότ πρόκειται να κάνουν την εμφάνιση τους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Ρομπότ – εθελοντές, που θα κινούνται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, κάνοντας τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη.

Η ρομποτική τεχνολογία ως εργαλείο, στη διάθεση των ανθρώπων και του αθλητισμού. Εξάλλου οι διοργανωτές του «Τόκιο 2020», εδώ και πολύ καιρό, δήλωναν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 θα είναι οι πιο καινοτόμοι που έγιναν ποτέ.

Θα υπάρχουν 16 ρομπότ στις εγκαταστάσεις του Τόκιο 2020

Τα ρομπότ – εθελοντές έχουν σχεδιαστεί και έχουν αναπτυχθεί από την Toyota και την Panasonic. Δύο από τους κύριους χορηγούς των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας.


Τα ρομπότ εθελοντές

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα παρακάτω δύο μοντέλα, με συγκεκριμένες δυνατότητες:

  • Toyota’s Human Support Robot (HSR): Ένα μικρό λευκό ρομπότ με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά προσώπου. Θα βοηθάει τους ανθρώπους μεταφέροντας τροφές και άλλα είδη. Θα καθοδηγεί θεατές στις θέσεις τους και θα παρέχει πληροφορίες για τα αγωνίσματα. Επίσης θα εξυπηρετεί άτομα με προβλήματα κίνησης, καθ’ όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο υπεύθυνος της Toyota στο τομέα της ρομποτικής δήλωσε:

«Θα υποστηρίξουμε τους ανθρώπους των Ολυμπιακών Αγώνων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για αναπηρικά καροτσάκια των σταδίων. Θα τους προσφέρουμε είσοδο στο στάδιο χωρίς άγχος. Ενώ τα ρομπότ θα μπορούν να κουβαλούν κάποια πράγματα των πελατών».

  • Power Assist Suit της Panasonic: Ένας εξωσκελετός με μπαταρίες για το σήκωμα και τη μεταφορά βαρέων αντικειμένων. Θα βοηθάει αθλητές και εργαζόμενους μεταφέροντας τσάντες και άλλα είδη αποσκευών. Ενώ προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από εργάτες στα γήπεδα των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και στο Ολυμπιακό Χωριό.


Ρομπότ – Γάτα

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους τύπους ρομπότ θα έχει τη μορφή γάτας! Το οποίο θα κάνει απευθείας μετάφραση σε 4 γλώσσες. Οι άνθρωποι θα μιλούν στο μικρόφωνο, με τη μετάφραση να εμφανίζεται άμεσα στην οθόνη του ρομπότ.


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρόκειται να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου 2020. Ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ένα μήνα αργότερα.