Έρχεται το Skroutz Food για online delivery


Την είσοδο της στην αγορά του online delivery φαγητού, προανήγγειλε η γνωστή ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών Skroutz. Μάλιστα η εταιρεία έχει ήδη δημοσιεύσει σχετική φόρµα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προσκαλώντας επιχειρήσεις να ενταχθούν στο «Skroutz Food».

Tα στελέχη του Skroutz βλέπουν ότι υπάρχουν περιθώρια μεγάλης ανάπτυξης στον συγκεκριμένο τομέα. Έτσι είναι έτοιμοι να στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση. Τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Φτιάχνουμε το πιο απλό online delivery για να παραγγέλνεις εύκολα αυτό που θέλεις. Σε λίγες ημέρες θα μπορείς να βρεις ότι τραβάει η όρεξή σου, από τα καλύτερα καταστήματα – σε οποιοδήποτε είδος κουζίνας».

Η παραπάνω κίνηση αναμένεται να αυξήσει την πίτα του online delivery, σε μια αγορά που αγγίζει ήδη τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Στην οποία κυριαρχούν ήδη άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρµες (e-food, deliveras, clickdelivery κ.α.). H δηµοφιλία όμως του Skroutz αναµένεται να καθορίσει νέες συνθήκες στον χώρο του online delivery φαγητού.


Τα «όπλα» του Skroutz Food

Το Skoutz είναι µια εδραιωµένη πλατφόρμα σύγκρισης τιμών, με τεράστια επισκεψιμότητα, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα. Όμως απέναντι του δεν θα έχει εύκολους «αντιπάλους». Καθώς υπάρχουν ήδη εταιρείες που κυριαρχούν στη συγκεκριμένη αγορά, εδώ και χρόνια. Επίσης θα έχουν να αντιμετωπίσει και τη «δύναμη της συνήθειας» των καταναλωτών.

Για τους λόγους αυτούς, θα προσπαθήσουν να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό με ορισμένα «όπλα»:

  • Το ύψος της προμήθειας, ανά παραγγελία, που θα επιβάλλει στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό, σε σχέση με τις άλλες πλατφόρμες.
  • Έχουν ήδη κλείσει κάποιες αποκλειστικές συνεργασίες, με μεγάλα brands της εστίασης. Θέλοντας να διαφοροποιηθούν έως έναν βαθμό από τον ανταγωνισμό, όσον αφορά τις επιλογές που θα έχει ο καταναλωτής.
  • Αξιοποίηση της υψηλή επισκεψιμότητας του Skroutz.gr, για τη προώθηση της νέας υπηρεσίας. Έτσι ώστε να φτάσουν γρήγορα σε μεγάλους αριθμούς χρηστών – πελατών.

Η νέα υπηρεσία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς τη βασική δραστηριότητα του Skroutz. Αρχικά θα λειτουργήσει σε περιορισμένο εύρος γεωγραφικών περιοχών, ενώ σταδιακά θα επεκτείνεται ολοένα και σε περισσότερες περιοχές.

Το «Skroutz Food» αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμο για χρήση