Τζιτζικώστας καλεί Facebook στη Θεσσαλονίκη


Πρόταση στο Facebook να λειτουργήσει παράρτημα στη Θεσσαλονίκη, διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Σε πρόσφατη επίσκεψη του στην εταιρεία – κολοσσό των Social Media.

Η πρόταση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Silicon Valley στην California, επιχειρηματικής αποστολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλή τον κ. Τζιτζικώστα. Η αποστολή ξεναγήθηκε από Έλληνες εργαζόμενους του Facebook.


Facebook στη Θεσσαλονίκη

Στελέχη της Περιφέρειας παρουσίασαν σε στελέχη του Facebook ένα προσχέδιο της πρότασης. Επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα που έχει η Θεσσαλονίκη για μια τέτοια επιλογή. Αλλά και τα οφέλη που προκύπτουν τόσο για την πόλη, όσο και για την εταιρεία, με τη σύσταση και λειτουργία παραρτήματος.

Ένα παράρτημα του Facebook στη Θεσσαλονίκη αφενός θα δώσει την ευκαιρία στο υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής να απασχοληθεί σε μια εταιρία παγκοσμίου κύρους. Αφετέρου θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης και στην επίτευξη του στόχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Που είναι να καταστεί η πόλη καινοτομικό κέντρο για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Για το Facebook η λειτουργία παραρτήματος στη Θεσσαλονίκη, θα την τοποθετήσει στρατηγικά στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ανοίγοντας προοπτικές για την εταιρεία – κολοσσό σε μια δυναμική αγορά. Η οποία αναπτύσσεται διαρκώς και είναι στο σταυροδρόμι πολυεπίπεδων διεθνών εξελίξεων.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης θα συντάξουν ολοκληρωμένη πρόταση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Με στόχο να διερευνηθεί από την εταιρία η δυνατότητα αυτή.


Δήλωση Τζιτζικώστα

Ο κ. Τζιτζικώστας, μιλώντας με στελέχη και εργαζομένους της εταιρίας, έκανε λόγο για «ένα τεχνολογικό θαύμα που κατόρθωσε να αλλάξει άρδην την επικοινωνία σε όλο τον κόσμο και το εργασιακό περιβάλλον του αποτελεί πρότυπο για κάθε καταρτισμένο εργαζόμενο από όλο τον πλανήτη.

Μια εταιρεία που εξελίσσεται συνεχώς και μαζί της εξελίσσεται κι ο κόσμος, φέρνοντας καθημερινά πιο κοντά εκατομμύρια πολιτών».