Η υβριδική τηλεόραση του OPEN TV

Θετικές εντυπώσεις για την υβριδική τηλεόραση (HbbTV) απέσπασε το OPEN TV. Ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα, που διαθέτει υπηρεσίες Υβριδικής Τηλεόρασης.

Το OPEN TV υιοθετεί την υβριδική τεχνολογία

Στο «8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Υβριδικών Τεχνολογιών στην Τηλεόραση», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 21 και 22 Νοεμβρίου, το κανάλι της Παιανίας ξεχώρισε έναντι των άλλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών της Ελλάδας.


OPEN TV – HbbTV

Οι τηλεθεατές που διαθέτουν «έξυπνες» τηλεοράσεις HbbTV-ready και πρόσβαση στο διαδίκτυο, έχουν τη δυνατότητα, πατώντας το κόκκινο κουμπί που αντιστοιχεί στην υβριδική τηλεόραση, να εισέλθουν στην HbbTv εφαρμογή του OPEN. Ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Video On Demand και να απολαύσουν το πρόγραμμα του OPEN TV, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Περιεχόμενο όπως σειρές, ταινίες, δελτία ειδήσεων, εκπομπές και αποσπάσματα από όλα τα προγράμματα του τηλεοπτικού σταθμού της τρέχουσας ή προηγούμενης τηλεοπτικής σεζόν. Καθώς επίσης οδηγό προγράμματος (epg) και live stream από τρία περιφερειακά κανάλια (ΚΡΗΤΗ TV, Ήπειρος TV1, Best TV της Καλαμάτας).

Το HbbTV του Open TV είναι διαθέσιμο τόσο στην HD, όσο και στην SD έκδοση του καναλιού

Μέσα από την εφαρμογή (app) HbbTV του OPEN ο τηλεθεατής αποκτάει πρόσβαση στο πρόγραμμα και τις ανακοινώσεις του τηλεοπτικού σταθμού. Καθώς και άλλες υπηρεσίες, που αναβαθμίζουν την τηλεοπτική εμπειρία.


Τι είναι η υβριδική τηλεόραση

H υβριδική τηλεόραση HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2009. Μια υπηρεσία που υλοποιήθηκε από την ένωση δύο project, του Γαλλικού H4TV και του Γερμανικού HTML.

Πρόκειται για ένα διεθνές πρότυπο μετάδοσης που επιτρέπει σε υβριδικές υπηρεσίες να εκπέμπονται παράλληλα με το γραμμικό πρόγραμμα ενός τηλεοπτικού σταθμού. Ώστε να γίνονται αυτές οι υπηρεσίες διαθέσιμες στον τηλεθεατή μέσω Smart TV, συνδεδεμένης στο διαδίκτυο.

Έτσι οι τηλεθεατές αποκτούν on-demand πρόσβαση στο επιλεγμένο περιεχόμενο, απευθείας στη τηλεόραση τους. Εμπλουτίζοντας την τηλεοπτική τους εμπειρία.


Δοκιμαστικό στάδιο

Η υβριδική υπηρεσία του OPEN TV φαίνεται πως είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο. Ωστόσο βρίσκεται ήδη στον αέρα…